Зробити моєю домашньою сторінкою

Назад   Львівський форум акваріумістів > Прісноводна акваріумістика > Прісноводні акваріуми учасників форуму
Правила форуму !!! Баня Галерея Нагороди ЧаПи Учасники Календар Позначити усі розділи як прочитані

Прісноводні акваріуми учасників форуму Обговорення, критика, фотографії, поради,рекомендації.

Відповідь

Параметри теми
Старий 28.07.2010, 22:30   #71
vadim1
Заблоковані

Звідки Ви: Автономная Республика Крым. Ялта
Дописи: 21
Подякував(ла): 34
Подякували 113 разів в 34 дописах
Репутація: 23
Типово Re: Моя баночка на 220 л.

Leo N, Очень интересный опыт. Субстрат где проращивались семена из чего состоял субстрат, освещался ли светом, был просто влажный, или покрыт водой, если можно, поделись опытом по подробней . Да, а какая корневая размером у годичного проростка, способна ли она удержать растение в грунте без риска потери кустика. Спасибо за ответ.
vadim1 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 30.07.2010, 02:27   #72
Leo N
Акваріуміст

Звідки Ви: м. Нововолинськ
Дописи: 206
Подякував(ла): 430
Подякували 608 разів в 162 дописах
Репутація: 618
Типово Відповідь: Re: Моя баночка на 220 л.

Цитата:
Допис від vadim1 Переглянути допис
Leo N, Очень интересный опыт. Субстрат где проращивались семена из чего состоял субстрат, освещался ли светом, был просто влажный, или покрыт водой, если можно, поделись опытом по подробней . Да, а какая корневая размером у годичного проростка, способна ли она удержать растение в грунте без риска потери кустика. Спасибо за ответ.
Субстрат - кварцевий пісок 1 - 1,5 мм зі станції нейтралізації. Взятий з нормально функціонуючого акваріума, без промивання. В доступній на той час літературі рекомендувалося брати промитий пісок, але я розсудив, що якщо рослинкам вдалося прорости у першому випадку (див. вище), то та органіка, що буде присутня, не буде зайвою. Пісок був просто вологий, насіння рівномірно розкладене по поверхні субстрату і регулярно оприскувалося сніговою водою і конденсатом з морозильної камери. Спеціального освітлення не було, можна навіть сказати, що була напівтемрява. Після пророщення чашки Петрі були переставлені на підвіконня вікон, що виходили на східну сторону і там анубіаси росли більше року, без додаткового освітлення, без підігріву і без особливого догляду. У перші кілька місяців оприскування рослинок треба проводити дуже акуратно, тому що вони практично не прикріплені до субстрату. Спеціально не випробовував чи рослинки, яким виповнився рік, міцно тримаються піску, але і не було випадку щоб така рослинка від нього відірвалася. Приблизно в рік - півтора кришки з чашок були зняті і рослини, разом з нижніми частинами посудин були переведені у акваріум, рівень води підвищений до 1 - 2 мм над рівнем субстрату. Акваріум був прикритий зверху поліетиленовою плівкою і освітлювався лампами ЛБ, протягом 12 годи на добу. На початку третього року життя анубіаси повністю заповнили чашки і були розсажені у такий же пісок у акваріумі з поверхнею дна 300 на 400 мм. На цей час рослинки мали коріння як і у дорослого анубіаса, пропорційне до їх розмірів. Точно не скажу, але товарного розміру рослини досягли десь на п’ятому - шостому році життя.
biabuchja (30.07.2010), mavr (30.07.2010), vadim1  (30.07.2010), vi_ki (30.07.2010), МиКол@ (30.07.2010)
Старий 30.07.2010, 16:47   #73
МиКол@
Активний учасник

Звідки Ви: м.Калуш
Дописи: 280
Подякував(ла): 285
Подякували 316 разів в 156 дописах
Репутація: 326
Типово Відповідь: Моя баночка на 220 л.

На пятому році життя це в А. нана а довести такі види як А. бартера , А. афцелі , А. вузьколистний і деякі інші до товарного вигляду потрібно років 8-10 неменше.
МиКол@ зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 30.07.2010, 17:35   #74
mavr
Учасник

Звідки Ви: lviv
Дописи: 221
Подякував(ла): 255
Подякували 427 разів в 121 дописах
Репутація: 437
Надіслати повідомлення для mavr на ICQ

Цитата:
Допис від Leo N Переглянути допис
товарного розміру рослини досягли десь на п’ятому - шостому році життя.
Если все решали товарные отношения, то наверное не было такого массового движения как любители живого мира. которые хотят создать живой уголок природы у себя дома.Мы ведь далеко не все можем побывать на Мадагаскаре, Амазонке, Африке, Малазии да моло ли таких мест, а понаблюдав за рыбками, растениями, жабами да и др. животным миром мы становимся богаче.Жить веселее.
mavr зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
4 користувачів подякували mavr:
Bobus (30.07.2010), Gemeni (30.07.2010), Roman71 (30.07.2010), МиКол@ (30.07.2010)
Старий 31.07.2010, 02:09   #75
Leo N
Акваріуміст

Цитата:
Допис від mavr Переглянути допис
Если все решали товарные отношения, то наверное не было такого массового движения как любители живого мира. которые хотят создать живой уголок природы у себя дома.Мы ведь далеко не все можем побывать на Мадагаскаре, Амазонке, Африке, Малазии да моло ли таких мест, а понаблюдав за рыбками, растениями, жабами да и др. животным миром мы становимся богаче.Жить веселее.
Вибачте, шановний, але уявіть собі скільки б коштував анубіас, чи анциструс, якби б не було таких любителів, яких крім спостереження за своїми улюбленцями, цікавлять ще й товарні відносини. Ви ж робите меблі на замовлення, а хтось інший розводить рибу, чи вирощує рослини.

Крім того, мені задали питання і я дав на нього вичерпну відповідь.
najk (31.07.2010), Tett (17.08.2010), vadim1  (31.07.2010), МиКол@ (01.08.2010)
Старий 31.07.2010, 07:09   #76
mavr
Учасник

Звідки Ви: lviv
Дописи: 221
Подякував(ла): 255
Подякували 427 разів в 121 дописах
Репутація: 437
Надіслати повідомлення для mavr на ICQ

Я не хочу вступати в полеміку о товарних відносинах, просто повинно співіснувати хтось займається аквабізнесом , хтось заробляє в інший сфері та тратить гроші на хобі, хтось старається займатись хобі без ущербу для родини. Кожному своє. Просто не все лежить в площині бізнесу. Дуже прекрасно якщо хобі та робота співпадають, але то поодинокі випадки.
mavr зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.07.2010, 22:27   #77
vadim1
Заблоковані

Звідки Ви: Автономная Республика Крым. Ялта
Дописи: 21
Подякував(ла): 34
Подякували 113 разів в 34 дописах
Репутація: 23
Типово Re: Моя баночка на 220 л.

Цитата:
Допис від mavr Переглянути допис
Дуже прекрасно якщо хобі та робота співпадають, але то поодинокі випадки.
Я всю свою сознательную жизнь занимался только тем, что мне нравится, за очень редким исключением(единичные случаи) аквариумистикой просто занимался , но вот пару месяцев назад у меня стали покупать растения, камни , коряги, конечно это не мой хлеб и этих денег мне не хватит даже на бензин, но какой кайф, что хобби приносит денюшку, а вот другая сторона медали, кто занимается аквариумом давно, конечно помнит таких рыб как пецилобрикон, пульхер, наностомус маргинатус и всё это было отечественного производства(разведения) сейчас же эту рыбу найти тяжело, а если и есть то перуанская с букетом болезней, так что слава отечественным разводчикам коих осталось не так уж и много, всё больше перекупщики.
vadim1 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
5 користувачів подякували vadim1:
biabuchja (01.08.2010), mavr (01.08.2010), Roman71 (31.07.2010), АшДваО (01.08.2010), василько (31.07.2010)
Старий 01.08.2010, 11:19   #78
МиКол@
Активний учасник

Звідки Ви: м.Калуш
Дописи: 280
Подякував(ла): 285
Подякували 316 разів в 156 дописах
Репутація: 326

Leo N Ще одне запитання .В мене А. бартера через тиждень-два зацвете , кущ досить високо на корязі , чи можна отримати насіння якщо над водою буде лише квітка і частина кватконіжки? Це мені зробити досить легко , достатньо знизить рівень води на 10-15 см.
МиКол@ зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Користувач подякував МиКол@ за цей допис:
Leo N (01.08.2010)
Старий 01.08.2010, 17:51   #79
Leo N
Акваріуміст

Цитата:
Допис від МиКол@ Переглянути допис
Leo N Ще одне запитання .В мене А. бартера через тиждень-два зацвете , кущ досить високо на корязі , чи можна отримати насіння якщо над водою буде лише квітка і частина кватконіжки? Це мені зробити досить легко , достатньо знизить рівень води на 10-15 см.

Можна, але треба мати дві, або більше одночасно квітуючих рослини, неспоріднені між собою, тобто вони мають походити не з одного кореня. Можна навіть не одного виду.
biabuchja (01.08.2010), МиКол@ (01.08.2010)
Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:14.

Copyright © Львівський форум акваріумістів, 2007-2010р.
Переклад: Віталій Стопчанський.    Дизайн: lvivport.com
All rights reserved
AQA.ru - Портал аквариумистов. Форумы, фотогалереи, интернет-магазин Рейтинг Аквариум .ру Водные мхи и папоротники Правильный CSS!